salimdustweb

Yme har nå endelig fått på plass midler fra FN for å drive vann distribusjon i det tørkerammede landet. En av tre trenger nå humanitær assistanse på grunn av den meget alvorlige vann krisen som er forårsaket av La Nina vær fenomenet.
Uteblivende regntid gjør katastrofen i Somalia enda større. Opp mot to millioner mennesker er truet av matmangel på grunn av tørke, melder FN. Interne stridigheter gjør det vanskelig å drive nødhjelp, og Stiftelsen Yme jobber på spreng med å møte de enorme behovene for drikkevann.
Med midler fra FN og UD er Yme nå i gang med å lage syv nye borehull samt rehabilitering av fem gamle. I tillegg kjøres det ut millioner av liter med vann fra eksisterende brønner til områder som ikke har vann.

Etter å ha forsøkt å borre ved kystbyen Hobyo, viste det seg at grunnvannet inneholdt for mye salt. Det ble derfor boret et nytt hull 22km inn i landet. Yme jobber nå med å få lagt ned vannrør for å transportere vann ut til Hobyo.

Det siste regnet kom en måned før dette bildet. Nå drikker det raskest opp av tusenvis av dyr. Fra venstre: Daglig leder i Yme, Geir Ommundsen og daglig leder av NorSom (Norsk somalisk selvhjelpsorganisasjon), Muhamed Elmi Sabrie

Det siste regnet kom en måned før dette bildet. Nå drikker det raskest opp av tusenvis av dyr. Fra venstre: Daglig leder i Yme, Geir Ommundsen og daglig leder av NorSom (Norsk somalisk selvhjelpsorganisasjon), Muhamed Elmi Sabrie

 Daglig leder i Stiftelsen Yme, Geir Ommundsen monterer rør til vanndistribusjonssystem i landsbyen Ceel Dibir. På grunn av det store saltinnholdet i vannet og i bakken bruker man plastikkrør. Her læres somaliere opp i å bruke spesialsveiseutstyr.

Daglig leder i Stiftelsen Yme, Geir Ommundsen monterer rør til vanndistribusjonssystem i landsbyen Ceel Dibir. På grunn av det store saltinnholdet i vannet og i bakken bruker man plastikkrør. Her læres somaliere opp i å bruke spesialsveiseutstyr.

English