gol-hils

Margit Totland på Gol har gjort en formidabel innsats i Hallingdal med å samle inn penger til brønn for skolebarn i Mpair i Republikken Kongo. I helgen kom ambassadøren for å takke.

Margit hadde planlagt et arrangement på Gol Bedehus sammen med Yme søndag kveld. Hun hadde nok ikke drømt om at selveste ambassadøren til Skandinavia skulle komme på et overraskende besøk! – Jeg vil takke Gol og Norge for hjelpen dere gir. Rent vann redder liv og er ekstremt viktig, sier han. – Og takk for din kjærlighet! Den stråler og det er fantastisk at du gir av din kjærlighet til Afrika, sier han varmt til Margit. – Egentlig er du kongoleser, tøyser han videre. – Du har bare blitt hvit og havnet i Norge.

gol-avskjed

Et tårevått møte

Den 76 år gamle ambassadøren blir rørt til tårer av den lille dama på Gol. For et engasjement og for en energi! Selv har hun aldri vært i Afrika, selv om sønnen er gift med ei kongolesisk dame. Det har nok gitt en ekstra motivasjon til å ta fatt på dette prosjektet.

Ordfører Hallvor Lilleslett ønsket ambassadøren velkommen til bygda og henviste til regionsmøte med ordførerene i dalen der det var enighet om at alle kommunene skulle gi ei krone pr innbygger til vannprosjektet.. Et flott tiltak og ikke minst et viktig symbol og en oppmuntring til Margit som til sammen har banket på dørene til 65 bedrifter og stått i uendelig mange timer med bøsse på ulike tilstelninger. Pr februar hadde hun samlet inn kr 122 0000.  – Men det er de lokale som gir, sier hun.

gol-ordforar

Ordfører i Gol, Hallvor Lilleslett og ambassadør Andrè Hombessa

– Innsamlingsaksjonen som Margit har satt i gang vil redde liv. Nå håper vi mange vil engasjere seg, og ikke minst hjelpe Margit å dra lasset videre, sier informasjons- og innsamlingsleder i Yme, Wenche Eimhjellen.

Sammen med et arrangement på Åsgardane Grendehus på lørdag, kom det totalt inn kr 9 262 til Hallingbrønnen.

Damekoret "Kråkesølv" bidro med nydelig sang

Damekoret «Kråkesølv» bidro med nydelig sang

English