20140224_145142-red

Ymes treningskoordinator, Josè Manhique, har hatt hendene fulle siden jul med å trene opp lærerne ved yrkesskolen i Somalia.

– Lærerne er så motiverte og lærevillige, forteller han. En av elektrikerlærerne har installert strøm i administrasjonsbygningen, og gjorde en god jobb med det. Vi har brukt materialrester til å lage skap i verkstedene til verktøyet.  Rørleggerlærerne har nå opplegget klart for studentene. Det går litt tregere med muring og pussing, noe som skyldes dårlig kvalitet på mørtelen.  Det som gjenstår nå er toalett og sanitær for studentene og noe sikring av området. Litt småting har vært vanskelig å få tak i, men vi håper nå å komme i gang med opptak av studentene så snart som mulig, avslutter han.

Etter tre måneder i Somalia, tar José en velfortjent pause i slutten av måneden i hjemlandet sitt Mosambik. I april reiser han tilbake for å være med i prosessen med studentopptak og endelig oppstart av yrkesfaglinjene.

20140218_093600-red

Josè og rørleggerlærerne.  Viktig at metoden følges nøye.

Josè og rørleggerlærerne. Viktig at metoden følges nøye.

English