unnamed (3)

Barn og unge tar ofte initiativ til å lage en innsamling for Ymes arbeid.
– Det er fantastisk å se de unge engasjerer seg for en rettferdig verden og ønsker å bidra til det, sier daglig leder i Yme, Geir Ommundsen.
En av dem som har engasjert seg i sommer er Hanna (8) fra Harestua.

Foto: Thorodd Ommundsen

Hanna ville lage basar. Sammen med mamma Marit gikk de til kjøpesenteret Grisen og fikk noen gevinster. – Resten av gevinstene har mamma og pappa kjøpt, forteller den ivrige aksjonslederen, som synes det er urettferdig at ikke alle barn har det like godt som her i Norge. Hanna har solgt lodder til naboer og venner og alle hun har kommet i kontakt med i sommerferien.

En ettermiddag i sommer kom hun hjem til daglig leder i Yme, Geir Ommundsen. Familien har nemlig hytte på Vegårshei og det passet fint å stikke innom på veien. Hanna ville at Geir skulle trekke gevinstene, og gjøre dette på en skikkelig og høytidelig måte.

Pengene ble så overrakt til innsamlingsleder Wenche Eimhjellen i Yme. Beløpet ble talt opp i banken og Hanna hadde greid å samle inn hele 2002 kroner!

– Vi er så glade for Hannas engasjement! Med sin lille aksjon så kan det skje store ting! Det blir iallefall rent drikkevann til mange barn i Kongo, sier Ommundsen.

hanna2105basar

Daglig leder i Yme, Geir Ommundsen, foretar trekningen. Uten å se!

hannabasar20152

Hanna er spent på hvem som skal vinne de fine premiene.

 

English