12493493_10156555548565160_3501949794795286002_o

 

Bli studentfadder – form en fremtid!

Ungdom som får yrkesfaglig utdanning blir en ressurs for både sin familie og for sitt distrikt. Mange land som kommer ut av kriser satser stort på akademisk utdannelse, men glemmer ofte yrkesfag. Det er Mosambik et godt eksempel på. Først nå har myndighetene innsett at yrkesfag er et forsømt område, og på alvor begynt å jobbe med et rammeverk og fagplaner. Det trengs håndverkere for å bygge landet og for å skape utvikling.

Ymes yrkesskoler er tuftet på en metode som gir høy faglig kvalitet. Elevene blir derfor ettertraktede i jobbmarkedet. Nesten 50% av våre elever får fast jobb etter endt utdanning – resten starter opp for seg selv. På tross av at vi satser på typisk mannsdominerte yrkesfag som rørlegger, elektriker og murer, har vi en 20 % kvinneandel ved skolene våre. Dette er vi stolte av! Kvinner gjør det bra i disse yrkene, og får gjennom sin utdanning mulighet til å ta seg gode jobber med god inntekt.

En yrkesfaglig skoleplass koster mer enn andre skoleplasser. I våre verkstedhaller kan du høre og se elever som jobber med praktiske oppgaver hele tiden. Det kreves mye materiell og forholdsvis små klasser.

Ønsker du å bli studentfadder og gi en ungdom en yrkesutdanning?

Bli studentfadder med kr 500 per måned.  Slik kan du sørge for skolegang for en elev i året.

Du vil få informasjon om eleven du støtter og mulighet for å følge ham eller henne.

Synes du kr 500 per måned er mye? Hvorfor ikke gå sammen med venner eller kolleger, lag og foreninger? Sammen kan dere for en liten sum gjøre stor forskjell for en heldig student.

Bli studentfadder i dag!

Ditt navn (obligatorisk)

Adresse (obligatorisk)

Postnr og sted (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Månedlig beløp (obligatorisk)

Her kan du se en presentasjon av yrkesskolen vår i Mosambik og høre tidligere elevers erfaringer:

 

English