Millionen

Årets julekampanje er ny borerigg til skolebarna i Kongo!

Dårlig vann gjør at barna kommer på skolen med parasitter og sykdommer. Et dårlig utgangspunkt for god læring.
Vi startet med 300 000 kroner den 1. november, og nå nærmer vi oss 700 000. Vi har målet på 1 mill i sikte! Nå kan vi snart gi skolebarna rent vann. Vi håper fortsatt på flere julegaver, så vi oppfordrer deg og alle gode venner til å spre budskapet om julegaven som gir rent vann til Afrika!

Ymes daglige leder, Geir Ommundsen, var i Kongo i november og satte i gang den første brønnen. Han har montert solcellepaneler til å drive pumpa. Han forteller da han koblet til pumpa begynte vannet å strømme med stor kraft, til tross for at det var sent på ettermiddagen og sola sto lavt på himmelen. Fem minutter senere strømmet kvinner og barn til med kanner og kar for å hamstre vann. Vannet var av førsteklasses kvalitet!

Det er kostbart å leie rigg, og utstyret er dårlig. Derfor ønsker vi oss vår egen rigg, slik at vi effektivt kan lage flere brønner. Målet er å skaffe brønner til alle de 15 vennskapsskolene til Skoler i Samarbeid.

Med reint vann får skolebarna et nytt liv og et håp for framtida! Men vannet kommer også hele lokalsamfunnet til gode!

Alle våre brønner i Kongo skal drives av solenergi.

norway