Yme jubileringskonsert1

I 20 år har Yme sørget for rent drikkevann til mer enn en halv million mennesker!

Vi ønsker å markere dette med en jubileumskonsert i Vegårsheihallen lørdag 20. april kl 18:00

Vi er stolte over å kunne presentere et knippe med superflinke artister, og håper mange vil komme å dele denne kvelden med oss!

ARTISTENE

Sigvart Dagsland

Folkekjære Dagsland er kjent for de fleste. Han har mange kritikerroste album bak seg og holder mange konserter rundt i Norges land hvert år. Dagsland er blitt nominert til Spellmannspris tre ganger i pop-klassen og vant Spellemannprisen 1990 for albumet Alt eg såg. I 1994 fikk han NOPA-prisen Årets verk for «Stup» og i 2008 fikk han Prøysenprisen. Han har også blitt nominert til Hitawards.
Han vokste opp på Stokka i Stavanger. Som 12-åring ble han med i Stavanger Domkor som guttesopran, og gikk i 1978 over som tenor i Sentralkoret for Stavanger-skolene. Han har storfag i juss (1. og 2. avdeling) og grunnfag i nordisk litteratur og språk fra Universitetet i Bergen. Sigvart Dagsland startet bandet Tro og Liv i 1980, og har siden blitt en av Norges mest folkekjære artister innenfor pop-sjangeren. Han er gift med musikeren Karoline Krüger og far til døtrene Sophie og Emma.
Les mer på Dagslands egen hjemmeside her

Duoen Garness Yme jubileringskonsert1

består av tvilling søstrene Ingelin Registad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad. Jentene kommer fra Holsnøy utenfor Bergen, men bor i Oslo. Garness har turnert med Oslo Gospel Choir i mange år. De kom med debut albumet The Good or Better Side of Things i 2008, og har spilt for fulle hus både i inn og utland. Plata fikk blant annet følgende karakteristikker i norske medier: «Leken, melodiøs og original», «ei plate å falle til ro med» og «poprock som utfordrer uten å bli slitsom». I 2009 ga de ut julealbumet Barnet i Krybben som ble omtalt som årets beste norske juleplate i Dagbladet. De skriver låtene sine selv og spiller også en rekke instrumenter som gitarer, mandolin, klokkespill, perkusjon, autoharpe og marxofon! Les mer på hjemmesiden deres her

Yme jubileringskonsert2Torjus Vierli, tangenter.

Torjus er fra Vegårshei men bor nå i Oslo der han jobber som musiker på heltid. Spiller med bl.a. Odd Norstoga, Marit Larsen, Sigvart Dagsland og Garness. Har også vært med på en rekke plateinnspillinger som både musiker, arrangør og produsent. Torjus stiller ofte opp for en god sak, og har sett bistandsprosjekter på nært hold bla med daglig leder i Yme Geir Ommundsen i Rwanda.

Yme jubileringskonsert3Elin Smeland

er 21 år og kommer fra Vegårshei. Selv om hun har sunget i alle år er det først nå hun har stått fram. -Jeg stod som regel på bakerste rad i koret, uten særlig mange soloer. Musikk har alltid vært veldig personlig for meg, og jeg har ikke vært helt komfortabel med å skulle framføre for andre. Jeg likte meg best nede i kjellerstua hjemme med keyboardet, gitaren og meg selv, der jeg virkelig kunne finne roen, sier hun. Etter å ha tatt skrittet opp på scenen har hun oppdaget at hun koser seg forran publikum. Elin liker å fremføre sanger med gode tekster som forteller en historie. Hun skal fremføre sanger både av Rihanna og Seal, så gled dere!
Du kan høre Elin synge sin rørende versjon av favorittsangen sin «A team» her

Yme jubileringskonsert4Uppstad & Waade

Tenk om du kunne få litt av Odd Børretzen, Knutsen & Ludvigsen og James Taylor i en og samme person? Det er umulig. Men kanskje i to….? Per Henning Uppstad og Odd Ragnar Waade Ommundsen har siden 2006 laga særprega humor vevd sammen med vakker musikk. De har fått æren av å ha introdusert begrepet MELANKOMIKK på norsk, som et uttrykk for en grunnleggende forvirring over om noe er dypt tragisk eller rasende festlig… . Produksjoner: Gullbrød & sirkus (2007), Fedre på felgen (2009/10) og i fjor hadde de stor suksess med kabareten «NYE NORSKE NEDERLAG». Stavanger Aftenblad gav de terningkast 5 og følgende kritikk: «Når Per Henning Uppstad og Odd Ragnar Waade er så deilige å lytte til, skyldes det at de lirker ettertanke inn bak hverdagens fortredeligheter. Samt at de har full kontroll på timing og musikalsk framføring.»
Les mer om duoen her: her

English