DSC_1047

10. juni 2016 var det skoleavslutning for de første 19 hotellfagelevene ved yrkesskolen i Mosambik. En av dem som nå er klar for å starte i hotellbransjen er Cremildo Vilanculo (21).

Cremildo er en sprudlende og utadvendt person. Som skapt for å jobbe i hotell- og restaurantbransjen! Han kommer fra Mashishi, som ligger 25 mil sør for Vilanculos. Mens han har gått på skolen, har han bodd hos sin bror i Vilanculos.

– Jeg valgte hotelllinjen, og jeg er klar for å ta hvilken som helst jobb i hotellbransjen, bare jeg får jobb. For meg er en jobb som renholder like interessant som en jobb i resepsjonen, sier han med overbevisning.

Cremildo foran til venstre. Her sammen med hotellklassen.

Cremildo foran til venstre. Her sammen med hotellklassen.

Cremildo har kun 8 års skolegang, og engelsken er en utfordring. Han besto med nød og neppe, men er veldig ivrig etter å lære.

– Jeg leser engelske bøker så mye jeg kan. Lytter til engelsk musikk og prøver å snakke engelsk når jeg kan, sier han.

Og det skal han ha! Han er ikke redd for å prøve! Det ble tydeligvis lagt merke til at han er både utadvendt, sosial og ivrig da han hadde praksis ved et av Vilanculos beste hoteller, for han har allerede fått tilbud om jobb med oppstart umiddelbart på det flotte hotellet Bahia Mar. Hotellet har ansatt hele tre elever fra skolen.

– Vi håper å få det beste ut av elevene og skal sørge for at de får trent engelsken sin, noe som er ekstremt viktig for deres karrière i hotellbransjen her i Vilanculo, forteller resepsjonssjef Lwana Lopes.

På avslutningsfesten den 10. juni kom familien helt fra Mashishi for å overvære avslutningsfesten og overrekkelsen av vitnemål. Det var en stolt stolt mor, far og lillebror som overrasket Cremildo med gaver og gratulasjoner denne dagen.

Stolt familie på skoleavslutning

Stolt familie på skoleavslutning

– I morgen starter jeg mitt nye liv, sier Cremildo.

 

Se video med Cremildo rett før han skal få vitnemålet:

Her er også en video fra januar da de var midt i studiet.

English