copy2brudepar

Da brudeparet Marit Langmyr og Paul Beskow giftet seg lørdag 16. juli ønsket de seg ikke vanlige gaver til bryllupet. Istedet ba brudeparet gjestene sine om å gi en gave til Yme. Dermed har giftermålet deres bidratt til ren drikkevann til en hel landsby.

Marit Langemyr og Paul Beskow valgte å gjøre ting litt annerledes da de giftet seg lørdag 16. juli.

– Vi synes den jobben Yme gjør med å skaffe rent drikkevann i utviklingsland er utrolig viktig.
Det er fint å kunne bidra, derfor oppfordret vi gjestene våre til å gi en gave til Ymes vannarbeid istedet, forteller Marit.

Og det var mange gjester som hadde tatt oppfordringen om å gi en gave til Ymes vannarbeid i Afrika. Informasjons- og innsamlingsleder i Yme, Wenche Eimhjellen, kan bekrefte at det har kommet inn hele 18 700 kroner.

– Vi vil gjerne oppfordre flere som har anledning til å ønske seg en gave som dette, enten det er bursdag eller bryllup, fortsetter nygifte Marit.

Meningsfylt

Brudeparet synes det var ekstra fint å støtte en lokal bistandsorganisasjon. Marit kommer fra Songe, og bryllupsfesten ble holdt på Langmyr som er hennes barndomshjem.

– Mange par i dag har jo allerede bodd sammen en tid eller har det de trenger, fastslår bruden.

– I stedet for at man skal fylle opp huset eller leiligheten med enda flere ting, så er det jo en fin og meningsfull idé at man sammen med gjestene sine kan sørge for rent drikkevann til en hel familie resten av livet.

Varm takk

– Vi vil gjerne få sende en varm takk både til brudeparet og til gjestene som har bidratt, sier Wenche Eimhjellen i Yme.

– Gaven er nok til å dekke kostnadene til en soldreven pumpe som kan gi 60 000 liter vann i døgnet.

– For tiden bygger vi et vannsystem i Kindamba i Kongo-Brazzaville som skal gi vann til en landsby med 500 mennesker, og vi tenkte at gaven kunne brukes nettopp her.
Rent drikkevann vil gi nye muligheter for hele befolkningen og ikke minst bedre helsesituasjonen spesielt for barna.

– Dette er virkelig en gave for livet, avslutter hun.

English