img_2098-web

Den lille dama med det store hjertet fra Gol i Hallingdal, fikk lørdag tildelt Ymes Gi-Vann pris 2016.

Det var i forbindelse med Ymes arrangement, GI VANN-GI LIV, i Arendal at prisen ble utdelt til Margit Totland (75).

– Vi har lenge snakket om at Margit fortjener en pris. Vi bestemte oss derfor for å opprette en Gi-Vann pris i Yme. En påskjønnelse og oppmerksomhet som vi kan gi til mennesker som gjør en ekstraordinær, frivillig innsats for å hjelpe mennesker i nød, forteller daglig leder i Yme, Geir Ommundsen.

– Vi har sett hvor hardt hun har jobbet og stått på. Hun satte seg et mål for fire år siden, og i dag har hun nådd dette fantastiske målet med å samle inn 350 000 kroner i Hallingdal. Pengene skal gå til rent vann for skolebarn i Mpair i Kongo. Brønnen er boret, solanlegget er montert. Kun pumpen gjenstår å montere før skolebarn og befolkning kan få rent drikkevann.

Vi i Yme bøyer oss i ærbødighet for den innsats, pågangsmot, kjærlighet og omsorg denne personen har til mennesker som mangler det livsviktige vannet. (Geir Ommundsen)

Margit, som har stått over 160 timer på stand, skrevet utallige brev til bedrifter, fond, og kommuner, banket på dører, arrangert møter og konserter, mistet aldri troen på at hun skulle komme i mål.

– Jeg har fått så mye mer tilbake enn jeg har gitt, sier hun med engasjement.

I talen sa Ymes leder blant annet: «Vi i Yme bøyer oss i ærbødighet for den innsats, pågangsmot, kjærlighet og omsorg denne personen har til mennesker som mangler det livsviktige vannet.»

12025348_10153072116611472_815324746_n

Solpanelene til Hallingbrønnen montere

For et par år siden, reiste den kongolesiske ambassadøren, Andre Hombessa, hele veien fra Stockholm til Hallingdal for å takke Margit for innsatsen. Margit sto på trappa i hallingstakken sin og med det kongolesiske flagget, og tok i mot det fine besøket i hjemmet sitt i Åsgardane. Det ble et sterkt og motiverende møte for Margit.

– At ambassadøren kom var en utrolig overraskelse! Noe slikt hadde jeg aldri ventet, men det ble et veldig hyggelig møte. Noe man aldri glemmer, forteller Margit.

gol-avskjed

Ambassadør Hombessa, rørt til tårer over innsatsen til Margit på Gol.

English