Historiske Ciira jobber som rørlegger ute på vannprosjekt i Somalia

Hils på Ciinab – hun er historisk!

Historiske Ciira jobber som rørlegger ute på vannprosjekt i Somalia

Historiske Ciinab jobber som rørlegger ute på vannprosjekt i Somalia

Da Yme krevde kvinnekvotering ved yrkesfaglinjene i Somalia, var det få som trodde at kvinner kunne bli rørleggere, murere og elektrikere. Dette bildet beviser det motsatte!

Ciinab ble uteksaminert i fra Ymes yrkesskole i Somalia i april 2016, og har nå en travel arbeidsdag hvor hun jobber med Ymes vannprosjekter. i et tradisjonelt, mannsdominert samfunn som Somalia, var det mange som rynket på nesen når Yme krevde kvinnekvotering ved sine yrkesfaglinjer. Ciinab og hennes medelever beviser derimot daglig at jenter kan gjøre akkurat det samme arbeidet som gutter – flinke er de også!

– Vi har sett at kvinner kan få til det samme som menn, og det er viktig at vi fortsetter å rekruttere kvinner til disse typisk mannsdominerte yrkesfagene. Kvinnene ved skolen jobber hardt, og er blant de beste elevene vi har. Vi trenger fagfolk, og kvinnene er en viktig ressurs, sier  skolens leder Hussein Salad Jesto.

Gode forhold for kvinner og barn er nøkkelen til fred, forsoning og utvikling. Derfor er vi i Yme så stolte over at de flinke jentene våre utfordrer og ødelegger gamle, utdaterte oppfatninger.

English