Personvernerklæring

Vi behandler personopplysninger i tråd med EUs personvernforordning (GDPR) . Vi lagrer informasjon om hvordan du bruker tjenestene våre når det er nødvendig for at vi skal kunne gi deg best mulig betjening, som for eksempel når du tar kontakt med os eller påmeleder deg nyhetsbrevet. Vi bruker også disse opplysningene til å generere statistikk og forstå trender, i tillegg til å forbedre, tilby og videreutvikle våre tjenester. Som registrert i våre systemer har du krav til å få innsyn i dine personopplysninger og kreve, innenfor lovens rammer, at disse opplysningene blir rettet opp eller slettet dersom de er mangelfulle eller uriktige.

  1. INNSAMLING AV PERSONLIGE OPPLYSNINGER
    Yme er behandlingsansvarlig for innsamling og bruk av personopplysninger, og behandler personopplysninger i tråd med personopplysningsloven. Med behandlingsansvar mener vi den som primært har ansvar og plikter etter personopplysningsloven. Yme er behandlingsansvarlig for personopplysningene.
  2. HVA BRUKES PERSONOPPLYSNINGENE TIL?
    Yme samler inn personopplysninger, etter ditt samtykke, når du gir oss pengestøtte, melder deg på nyhetsbrev, når vi følger opp og har dialog med donorer og sender ut informasjon om Yme samt prosjektene vi jobber med. E-postadressen din og/eller telefonnummeret ditt samles inn slik at vi kan sende deg en bekreftelse på at bidraget ditt er mottatt – og for å informere deg om arbeidet vi gjør for pengene vi samler inn.
    Dersom du er fast giver i Yme, kan vi ved hjelp av personopplysninger forbedre brukeropplevelsen din på våre nettsider og gjøre kommunikasjonen vi sender ut mer relevant for deg. Yme behandler dine personlige opplysninger etter gjeldende lover, inkludert lover om innhenting av samtykke for elektronisk markedsføring.
  3. BEHANDLING AV PERSONLIGE OPPLYSNINGER
    Du vil bli varslet før vi samler inn opplysninger om deg, og du kan selv velge hva slags informasjon vi kan beholde og til hvilke formål. Personlige opplysninger kan være navnet ditt, adresse, telefonnummer, e-postadresse, alder, giverinformasjon og betalingsdetaljer. Dersom du støtter oss med et beløp pålydende mellom 500 og 50.000 kroner, kan du ved å opplyse oss om personnummeret ditt få skattefradrag av giverbeløpet. Yme er lovpålagt å innhente personnummer ved skattefradrag og benytter personnummer for å sikre at støttespillere og givere får skattefradrag for sine donasjoner. Vi registrerer eller lagrer ikke personnummer på nettsidene eller kommuniserer det videre til andre enn skattemyndighetene. Yme er underlagt taushetsplikt og utleverer ikke personopplysninger til tredjepart.
  4. REGISTRERING, ENDRING AV INFORMASJON, AVREGISTRERING
    Personopplysninger innhentes ved registrering som fast giver, ved donasjon av enkeltbeløp til Yme eller ved påmelding til nyhetsbrev. Dette kan foregå via våre nettsteder, sms, vipps, eller via postal giro. Du har rett til å motta informasjon om innhentingen, bruken, behandlingen og beskyttelsen av dine personlige opplysninger. Dersom du ønsker at vi skal oppdatere, endre eller slette personlige opplysninger som vi har registrert om deg, eller hvis du ikke ønsker å motta flere meldinger fra oss, eller eventuelt har spørsmål angående de ovennevnte retningslinjer, kan du ta kontakt med oss på yme@yme.no eller ringe oss på 90 03 55 34  (09.00 – 15.00).
  5. SIKKERHET
    Yme jobber hardt for å sikre at våre interne rutiner samsvarer med sikkerhetsstandardene som kreves i henhold til gjeldende personvernlovgivning. Yme jobber alltid med å beskytte dine personlige opplysninger på best mulig måte.
    Yme anser informasjonen om vårt arbeid og flyktningsituasjonen generelt på egne nettsider som pålitelige, men kan likevel ikke garantere at informasjonen til enhver tid er korrekt, fullstendig eller tilgjengelig. Yme fraskriver seg således et hvert ansvar for feil, mangler og manglende tilgjengelighet på sidene. Yme påtar seg heller ikke noe ansvar for det materialet som er utarbeidet eller publiseres av tredjepart, selv om sidene våre inneholder lenker til andre nettsteder.
  6. DINE RETTIGHETER
    Du har rett til tilgang til data om deg som er behandlet av Yme, med visse lovbestemte unntak. Du har også rett til å protestere mot innsamling og videre behandling av dine personlige opplysninger. I tillegg har du alltid rett til å få potensielt uriktige personopplysninger korrigert eller slettet.
  7. PERSONOPPLYSNINGER OG TREDJEPART
    Yme benytter digitale tredjepartsløsninger. Noen av disse aktørene er databehandlere og er underlagt personvernlovgivningen. De har en egen avtale med Yme når det kommer til behandling av data og sikkerhetstiltak rundt dette. Yme er underlagt taushetsplikt og selger ikke personopplysninger til tredjepart.
    Yme benytter tredjeparter som

    1. WordPress (CMS)
    2. Google Analytics (statistikk)
    3. Google Tag Manager (organisering og script på nettsiden)
    4. Solidus (CRM, Faste givere)
  8. COOKIES
    En informasjonskapsel er en tekstfil som legges i harddisken på PC, smarttelefonen eller brettet. Den gjør det mulig å gjenkjenne datamaskinen/IP-adressen din og samle inn informasjon om sidene du besøker.
    De fleste nettlesere er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Vær oppmerksom på at en del sider ikke vil fungere optimalt dersom du ikke aksepterer cookies.Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre opplevelse som bruker av nettsiden vår, for å forbedre innholdet og funksjonene på nettsiden og for å huske valgene du gjør når du besøker oss på nettet, som for eksempel hvilket innhold du leser. Vi bruker også informasjonskapsler til å målrette markedsføringen vår slik at den passer dine behov og for å lage statistikk om bruk av nettsiden. Noen informasjonskapsler lagres inntil du lukker nettleseren, andre lagres lengre enn dette. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger.
    Vi benytter oss av informasjonskapsler fra tredjeparter. En informasjonskapsel fra en tredjepart er en informasjonskapsel som er installert av noen andre enn Flyktninghjelpen. Det kan være andre nettsider som leverer innhold for vår nettside, leverandører av noen av våre funksjoner på nettsiden eller analyseringsprogrammer.
    Vi bruker følgende informasjonskapsler fra tredjeparter:Google Tag Manager benyttes til å organisere og styre script som kjører på våre nettsteder. Google Analytics brukes til å registrere og analysere besøksstatistikk på nettstedene våre. Informasjonen som lagres i Google Analytics inneholder ikke identifiserbare personopplysninger, men aggregert statistikk om brukernes bevegelser og handlinger på nettsidene. Vi bruker denne informasjonen til å forstå hvordan besøkende opplever nettstedet og forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet vårt. Her kan du lese Googles personvernserklæring.Facebook Conversion Tracking Pixel brukes til å spore og forbedre våre kampanjer på Facebook.Her finner du mer informasjon om hva cookies er og hvordan du administrerer du bruken av dem:

    Slik administrer du informasjonskapsler


    https://cookiesandyou.com/

  9. SLETTING
    Yme vil behandle og lagre dine personlige opplysninger så lenge det er nødvendig og tillatt under gjeldende personvernlovgivning. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med oss på yme@yme.no
  10. TVISTER
    Norsk lovgivning regulerer eventuelle omstendigheter eller tvister som kan oppstå i forbindelse med bruk av nettstedet.PERSONVERNOMBUD OG KONTAKTINFORMASJON
    Personvernombud for administrativ behandling av personopplysninger i Yme er Thore Andre Thorsen. Ombudet kan nås via e-post: yme@yme.no
    Personvernombudet skal bistå den som er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger (behandlingsansvarlige) i arbeidet med å ivareta personvernet til alle medlemmer, frivillige, ansatte og givere.

Sist endret: 15.12 2019

English